Metaalnieuws op bezoek bij WEMO

Metaalnieuws op bezoek bij WEMO

Produceren vanuit ERP

11 Maart 2015, bezocht Jan Oonk van Metaalnieuws de snelle en flexibele plaatwerklijnen van machinebouwer WEMO. Met innovatieve ontwikkelingen zoals het koppelen van CAD/CAM software aan het ERP systeem, kunnen programma's automatisch zonder tussenkomst worden gegenereerd zodat rechtstreeks vanuit ERP geproduceerd kan worden.  Een groot voordeel is dat verschillende varianten binnen een productfamilie  dus als standaard door de productielijn worden geleid.

Zelfsturende teams

Niet alleen het machineconcept is veranderd ook intern heeft WEMO een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is de organisatie omgebouwd van proces georiënteerd naar project georiënteerd. Iedere module wordt afzonderlijk gefabriceerd en getest. Dit maakt het proces overzichtelijk en efficiënter. In de praktijk blijkt een halvering van de doorlooptijd binnen handbereik. Een lean en zelfsturende organisatie dat is het uitgangspunt.  

Standaardmachines

Naast klantspecifieke machines brengt WEMO ook stand-alone Plug & Play op de markt. Het grote voordeel van Plug & Play is dat voor een redelijke prijs een machine met een hoge output kan worden aangeboden, uiteraard volgens het beproefde Wemo-concept.

Voor meer informatie lees het interessante artikel op http://www.metaalmagazine.nl/nieuws/snelle-en-flexibele-plaatwerklijnen-wemo/52167/

Over WEMO

WEMO International BV ontwikkelt, bouwt en installeert, productiemachines en gereedschappen voor ponsen, buigen en verbinden van plaat en coil materiaal.
Klik hier voor meer informatie over WEMO